Avslag på grått papir

Er bare så utrolig frustrert nå. Har nettop vert på møte med en saksbehandler ifra nav, forde jeg ville at de skulle dekke utdannelsen min. Det var det bare å glemme! Jeg var alt for ung til det, og heller ikke syk nok.. så jeg fikk bare ta opp et studielån sånn som alle andre! Jeg skjønner ikke at det er mulig jeg! Hun mente det ikke var noe problem at jeg ville finne meg jobb da, så jeg måtte melde meg arbeids ledig i desember. HALLO!! For det første så klarer jeg ikke å jobbe 100%! Og ingen klarer seg på en deltids lønn.... Selvom jeg bare er 22 år(snart), så vil ikke det si at ryggen min vil bli drastisk bedre over natta,den er der,  den er vond, og den vil alltid vere der! Måtte klage litt til kjærsten min da, som heller ikke hadde det så bra med denna tanna si tror jeg :( ♥
1257512821648
For dere som ikke kjenner meg, og lurer så har jeg noe som heter skoliose, dette er noe jeg har arva. For alle kvinnene på pappa sin side av slekta har dette. Oppdaget det da jeg var 14-15, men ble ikke undersøkt nermere før jeg var 16-17... og da ville ikke legen opperere meg, for som han sa " noen har en skeiv nese, noen en skeiv finger, du har en skeiv rygg... lev med det!, og jeg vil jo helst ikke skjære i en så pen jente som deg!!!..." ......WORD! Da jeg to år senere var på riksen for å ta nye røntgen bilder, viste det seg at den var blitt ennå skeivere, faktisk "hele" 0.2 grader unna grensen til opperasjon (for jeg var jo ute av vokse fasen, da det er best å opperer) Det oppereres ikke med mindre det er over 40-45 grader skjevhet.
Hva er skoliose?
Små skjevheter i ryggsøylen er svært vanlig og gir som regel lite problemer. Ved skoliose er skjevhetene imidlertid så store at de kan gi problemer. Ryggen kan sett bakfra ha en S-form eller en C-form.

Skjevhetene kan vise seg på ulike måter. I tillegg til vinklinger i ryggsøylens sideplan - oftest til høyre, kan skuldrene være i forskjellig høyde, ett av skulderbladene kan stikke mer ut enn det andre, hoftekammene kan ha ulik høyde og kroppen lener seg til den ene siden.

Vanligvis er skoliose en smertefri tilstand. De fleste skjevhetene er dessuten moderate og krever kun oppfølging og kontroll. I mer ekstreme tilfeller roterer ryggsøylen slik at når barnet bøyer fremover, danner brystveggen en kul i det skjeve området. (jeg får en kul på høyresiden av ryggen om jeg bøyer meg forover..jah..party triks :P )Store skjevheter kan gi ryggsmerter og til og med pustevansker. Jeg har til tider strålinger oppover i ryggraden, som om noen tredde en nål inn i korsryggen og vred rundt.

Så da vet dere det!! Siden dette ikke er å betrakte som en kronisk sykdom så får man ikke dekt fysioterapi, div behandling o.l. Selvom dette er en "sykdom" vi må leve med hele livet..blir mye penger det! Jeg går til vakumbehandling, og det fungerer KJEMPE bra, men er dyrt! Nå går jeg heldigvis bare en gang i uken så det blir: 290kr x 52 uker = 15.080 kr!

" Moderne kopping utføres med sugeskåler av glass eller metall, eller en maskin som øver negativt trykk ved å pumpe. Deretter plasseres koppen på huden (DET svir det!! fyy faen...) Normalt får koppene sitte i ro i 5-10 min. avhengig av individuelt behov. Kopping kan også brukes til å massere med, ved at en kopp beveges i et bestemt mønster over huden. Selve behandlingen kan være ubehagelig eller til og med smertefull. ( Jo takk... det kjennes seriøst ut som at han står og skraper meg med en skalpell, om og om igjenn!......) Sugemerkene eller blodutredelsene kan være ømme i noen dager etter hver behandling. I og etter behandlingsperioder er det ikke uvanlig at pasientene får følelsesmessige reaksjoner.. (- og seriøs svimmelthet og hodepine!!) "

'Dette bildet er etter en "mild" behandling, men han kunne bare ta nederste del av ryggen, for jeg hadde så vondt at snørr og tårer randt, og jeg lå og vrei meg som en mark!

 

2 kommentarer

Ina Christine

06.11.2009 kl.14:11

Off. Stakkars deg. Vondt i ryggen er ikke gøy! =/

Nav er forsåvidt heller IKKE gøy! Brr!

Lise

08.11.2009 kl.21:57

åååå jentamii.. !!!! Skjønner meg heller ikke på det systemet der!! AT d uer for ung ja.. det er jo det dummeste argumentet!!!!

Forresten ja, sett deg med verre merker enn det der ja!! hihi

Skriv en ny kommentar

hits