Litt høst og litt mat

Å det er så nydelig vær ute dag! Måtte ut og gå meg en tur, da er det fint og bo i skogen.
Du har fine turstier rett utenfor døra =)
Selvfølgelig går man ikke ut døra uten et kamera på denne tiden av året! Det er jo gult overalt! =D


Gjennbruk er så flott når man ikke har penger til å bruke i klesbutikkene! Så for engangs skyld er jeg glad for at jeg samler på alt mulig rart! Å kaste ting er umulig for meg, iallefall så lenge de fungerer! Jakke fra..... cant remember! Gaaaammel! ;) Hehehe... Disse støvlettene fikk jeg av mamma for et år siden. Ikke like gamle, men jeg har faktisk hatt de til skomaker til reparasjon! Hehe! DA er man glad i støvlettene sine ♥




Nå skal jeg sette igang å bake kjeks! Skal nemlig til Ida mor og male litt i kveld!
De flytter inn i en ny leilighet til helgen! =D Blir braaaaa!

Deretter skal jeg lage middag til kjærsten kommer hjem ifra jobb! Skal ha ... Kongbau kurry...(?) haha... noe fammen til Henning har finni på! Mulig dere får bilde og oppskrift, for det er jammi! =D
I går lagde jeg elg hakk til middag, og den oppskriften kan dere få nå.
Det er suuuper enkelt, og SÅ digg! Henning tømte hele kjelen! hihi =)
Du trenger:
- En stor løk
- 2-3 gulrøtter
- 500 gr elgkarbonade
-.3dl fløte
- en blokk kjøttbuljong
- salt, pepper, fond (valgfritt) og sukker kulør

Du starter med å koke gulrøtter (delt i store biter, 6 biter av en gulrot) i 4dl vann med kjøttbuljong i!
De kokes møre, men trenger ikke kokes helt ferdig.
Så steker du elgkarbonaden godt, pass på å peppre og salte MYE! Når kjøttet er ferdig stekt, har du i hakka løk.
Dette surres til løken er blank. Så rører du inn fløten, før du heller over kraften ifra gulrøttene.
Alt smakes til med salt pepper og litt fond, for å få en litt bedre farge på det hele,
så har jeg oppi noen dråper sukker kulør =)
Når du har fått smaken du vil ha, har du oppi de kokte gulrøttene.
Alt dette kan stå og putre på lav varme mens potetene dine kokes ferdig.

En enkel, men VELDIG god rett! Greit om du har flere kilo elg karbonade i frosern sånn som vi har ;)
Hehe!

 

2 kommentarer

Silje

13.10.2010 kl.13:05

Åh, så fiiine støvletter <3!!

Haha, jeg prøvde å lage elghakk en dag, men det ble ikke helt det samme=P Thomas hadde glemt at man trengte sukkerkulør osv, så det ble en hvis elghakk! Det er yndlingsmaten min så jeg må lære meg skikkelig å lage det! Får følge oppskriften din =D

CamillaIngrid

13.10.2010 kl.14:18

Takk :D

ja ;) hehe det er suuuper digg! og et lite tips er og kjøpe en liten flaske med feks okse fond, det gir veldig god smak ;)

Skriv en ny kommentar

hits