Riga - bildeDRYSS!

Får vel legge ut noen bilder ifra turen vår da! Vil bare si at Riga var en helt fantastisk fin by! Maaaaaange gamle bygninger og fine parker. Skulle ønske vi i Norge var like flinke til å restaurere og ta vare på de gamle bygningene våre, men er i landet er det gjerne det "riv og bygg nytt" metoden som herjer. Synd men... Ble endel bygnings bilder, men skal ikke legge ut alle :)

Men tilbake til Riga, det er noen ting dere bare MÅ gjøre om dere skal dit! Besøk Radisson Blue hotellet, ta heisen opp til 26 etage og nyt utsikten og goooode drinker ifra "Sky baren" =) Kanon utsikt over heeele Riga by. Nå har jeg innebygd kart og kompass, og gjør meg kjent på steder på null komma niks... men mamma, tante og bestemor derimot..... Nei, kom deg opp dit og orienter deg litt ,) hihi! OG prisene er faktisk ikke rå dyre, som de vanligvis er på slike steder.Hotellet vi bodde på var sånn midt på treet, men plasert MIDT i gamle byen, med mange butikker og restauranger i nærheten. Og DET må jeg si! Nå valgte ikke jeg de mest sære Latviske rettene, men BIFF! DET kan de! Har aldri spist så mørt kjøtt som jeg fikk på de tre restaurangene vi spiste middag på. Og de aller fleste har sine egne temaer, ifra spesielle tids epoker. Sjarm =)

Mamme og meg, og bestemor og tante under =)

Mmmmm! Oliven til forrett og jeg var happy ;)

Nyyydelig biff med like godt tilbehør! Dette er middagen til mamma, men jeg spiste det samme på en annen restaurang første kvelden (steak house) bare med barbecue saus.... ELSK! Dit må dere virkelig gå og spise!Nesten hver dag, mellom maratonn rundene våre, tok vi turen innom ett sjarmerendes baker som lå nesten vegg i vegg med hotellet. Hele stedet lyste sjarm! Og mange gode kaker, og selvfølgelig drakk jeg peppermynte te hver eneste dag! Jumm! =)


Riga er fylt med flotte kirker, katedraler, operaer og teatere! Jeg elsker og gå  inn i gamle kirker og katedraler. Kunne sitti der inne og lest i flere dager =). Det er liksom en egen atmorfære der inne som man ikke finner noe annet sted. Og så mye histore! I den ene katedralen vi var i hang det gamle gamle våpen skjåld bortover søylene. ELSK! Fantasien min spant historier om kjekke riddere, slemme prester og vakre kvinner med engang jeg så de :) hehehe... joda! Men turte ikke ta bilder der inne! hehe... alt er liksom så.... hellig?...hmm..

Bilde under er tatt igjenn om vinduet på en buss, så ikke så bra, men jeg ble så fascinert av statuene som liksom støtter opp  hele bygningene, om dere ser under balkongen. Så skrekkelig tungt ut ;)Selvfølgelig måtte vi innom markedet, som vistnok skal være ett av de største i europa(?).
Det var boder både utenfor og inni fem stooore hangarer ifra 2.verdenskrig! også ennå mer sjarm!
Var for det meste masse spennende matvarer, men fant tilogmed en bod med blomster frø og løker =O Oooh! Så det ble frø på meg, og de er allerede sådd ;)
Men SE på disse store granat eplene!!! Hva er det de er vokst opp på!?! De var på størrelse med meloner! ikek la de lure av druene vedsiden av! For de var like store som golfballer xD
Nest siste dere må gjøre er å reservere bord på restaurangen Rozengrals som er en STOR opplevelse i seg selv!
Herregud for ett sted!Selve restaurangen ligger i en kjeller (faktisk under deler av hotellet vårt) og du blir tatt med tilbake til middelalderen. Personalet går rundt i fantastiske kostymer og det er kubbelys og starinlys overalt!
På menyen finner du bare retter ifra denne epoken, så poeteter er det bare å se langt etter ;) Men jeg synes nå det var suuuper god mat jeg da! Alt var bare gjennomført.
På menyen sto det små notiser om at f.eks:
"This dish was served to the wedding feast of Isabella of Bavaria. And it was gorgeous" =D Hihi!

Mamma bestilte Pork skank:
"This dish could feed two riders" haha.... indeed!

Maten min ♥ Fantastisk lammekjøtt som bader sammen med oliven, grilla tomater og saus oppo ett gedigent brød!Mammaen min og meg ♥Mens vi spiste, gikk det gjøglere rundt og spilte middelalder musikk! ♥Og der slutta bildene mine! Hehe... Siste dagen var vi på ett krigsmuseum, noe jeg anbefaler videre!
Du fikk ett sterkt inntrykk av hvordan de hadde det under andre verdenskrig. Både gjennom bilder og tekst, og gjennstander som var blitt funni i jord og bygninger.


Ooooo! ble laaangt innlegg! :D men var en kjempe fin tur! Men nå gleder jeg meg til mai, for da er det Kroatia og VARME! ♥

Én kommentar

Kristin

02.04.2011 kl.21:15

Hei!

Ser du har hatt en fantastisk tur!

Vi skal reise til Riga om to dager, og er litt spent på været og temperaturen der.

Hvordan var det da dere var der?

Mvh

Kristin

Skriv en ny kommentar

hits