Mitt jakt eventyr

Onsdag morgen 06.30 satte elgjakta 2011 i gang! Dette er tredje året jeg er med som jeger (har vært med pappa på post siden før jeg kan huske!) Satte meg spent ned på posten jeg hadde trekt, tårnet i svinmyra. Vi hadde ikke sitti lenge før det smalt i det fjerne, Thomas hadde skyti en okse. Denne dagen skulle vi jakte på okse, pigg okse eller enslig hu dyr. Så da det litt etter kom en okse travende ut av skogen rett under meg, så var det bare å legge børsa tilside og prøve å roe nervene som kommer når du hører knakingen av en elg i skogen. Denne oksen fikk iallefall leve videre ett år til. Men det er greit, den var ganske så liten! MEN det gikk ikke lang tid før jeg igjenn hørte knaking bak meg i skogen. Lenge dreiv hu å vimsa frem og tilbake, tror hun hadde væra meg, for hun ville ikke ut på jordet der jeg satt. Så hun prøvde å krysse hogstlinja på bidlet under, men da hadde jeg allerede fått a i kikkerten min. Og jaggu sa det pang! Helt utrolig hvor fort det går! Ifra dyret kommer og til det ligger der.
Jeg hadde dyret på ganske nært hold, men var egenltig sikker på at jeg hadde treffi.
Så ja... var ganske letta da vi litt etter fant dyret liggende bare noen meter unna skuddstedet.
Det var ett lungeskudd, så det gikk rimelig fort! Det skal ikke mange sekundene med venting før man begynner å tvile på seg selv... å skadeskyte ett dyr må være helt forferdelig! Heldigvis gikk det kjempe bra!
Super gøy, med tanke på at det var min første elg!Så bar det ned i slakte hallen hvor lokal avisa og barnehagen venta for å få tatt noen bilder av skyttera!
(helt surrealistisk... tror ikke det helt har gått opp for meg ennå heller)To stolte skyttere, helt til damen i avisen fant ut at jeg faktisk er den første KVINNELIGE skytteren på laget vårt,
og muligens i skedsmo?! Så da måtte jeg stille opp på ett bilde til. GIRLPOWER! ;) tihi... Men da de begynte å snakke om å ringe romerikes blad... da trakk jeg meg stille tilbake.. hehe... Tror ikke jeg er skapt for medialyset ;) Hvor lite det enn måtte være. knis*Så var det bare å flå ivei! Dette synes jeg er halve morroa ved jakting! Til resten av lagets begeistring tror jeg... hehe... Jeg løper frem med kniven min så fort det er noe å skjære i! :DFine Henning min fikk jobben med å steike indrefile', dette er vanligvis jobben min, iogmed at jeg er nyest på laget (og dattera til formann og derfor plikta til å gjøre alt det ingen andre har lyst til.........) , men i år streika jeg! Hihi... men skal si han gjorde en super jobb! SÅ godt! 4 indrefileer som kommer rett ut av elgen (bokstavelig talt .... elga henger ti meter unna grillen). Indrefilet med loff! Ennå ett høydepunkt i jakta ♥


Mmmm! Får vann i munnen :D Kjøttet er så mørt at dere vil ikke tro det!
også trekker steike safta seg inn i loffen så den blir myk og god ♥
Så var det FÆST!


Og bare forde jeg er super stolt over at jeg faktisk turte å trekke av! En gang til:JeiiI! Hihi.. Foresten takk for alle teksmeldinger! Tror halve Leirsund viste det nesten før jeg hadde skutt! Hehhe... mamma satt nemlig hjemme med en radio og hørte på. Spennende sa du? Skikkelig adrenalin kick!
I dag er jeg desverre inne under dyna, mens resten av laget er ute og jakter :( Satt og hakka tenner på post i går, det var så kaldt! Så nå har jeg fått tidenes forkjølelse! Håper å få karra meg ut i morgen da!

Ha en fin fin fredags kveld alle sammen!
Hilsen stolt skytterINNE ;)

Én kommentar

Ida

09.10.2011 kl.13:31

så gøy å lese!!! super stolt av deg vennen,det var kjempe fortjent!!! <3

Skriv en ny kommentar

hits